Şubat 28, 2005

Gunesli Ortamlari Seven Cicekler

Gunesli ortamlardan hoslanan bazi cicekler sunlar:
Desert Rose (Col Gulu): Isi en az 20 derece olmali.


Ornamental Pepper>: Gunesi ve serin yerleri sever. Sicaklik 20 dereceyi gecmemeli.


Flaming Katy: Gunesli yerleri sever fakat oglen sicagindan koruyun. Aydinlik olan yerlerde de buyur.


Light Green Kalanchoe: Sicak ve gunesli yerleri sever.


Regal Pellargonium (Sardunya): Gunesli yerleri sever. Sicaklik 20 derece civarinda olmali.


Rosary Vine/String-of-Hearts: Kisin serin ve gunesli yazin ise gunesli ve ilik yerleri sever.


Pentas: Yazin aydinlik ve sicak olan yerleri sever. Kisin ise isi 15 derece civarinda tutulmalidir.


Urn Plant: Sicak ve gunesli yerleri sever. Isi 18 derecenin uzerinde tutulmali.


Ponytail Plam: Kisin aydinlik ve serin ortamlerde, yazin ise gunesli ortamlarda iyi yetisir.


Aloe: Sicak ve gunesli ortamlari sever.


Crowm of Thorns: Yazin sicak ve gunesli, kisin ise aydinlik ve serin yerleri sever (15 derece civari idealdir).


Sansevieria (kaynana dili, yilan bitkisi, Peygamber kilici): Aydinligi sever. Isi 15 derecenin altina dusmemeli. Oglen sicagindan koruyun. Yapraklari tamamen yesil olan turleri golgeli yerlerde de yetisir.




Coleus: Gunesli ve aydinlik yerleri sever. Cok asiri sicaktan koruyun. Ozellikle oglenin yakici sicagina karsi koruyun.


Golden Barrel Cactus: Yazin sicak ve gunesli bir yere kisin ise serin ve aydinlik bir yere yerlestirin (10 derece civari ideal).


Epiphyllum: Direk gunes isigindan koruyun. Kisin 10 derece civarinda bir odada bulundurun.


Opuntia Cactus: Yazin gunesli bir yere kisin ise iyi gunes alan ve soguk bir odaya yerlestirin(8 derece civarinda bir oda idealdir.).

7 yorum:

Adsız dedi ki...

merhaba...aksam aksam hele de dısarıda kar varken boyle guzel cıceklerı gormek cok guzel ama ben en cokda Opuntia Cactus'u degısık buldum yanı daha once gormedım acaba bunu nerede bulabılrız;)
sevgıler...

Derya dedi ki...

Zeynep Mehaba,
Gercekten cok guzel bir kaktus. Emin ol bunun gibi cok degisik sekilleri ve cicekleri olan daha bircok kaktus var. Ilerde kaktuslerin bakimi ile ilgili bilgiler verecegim. O zaman bunun gibi anlatilamaz guzelligi olan diger kaktuslerin de resimlerii gorebilirsin.

Bu kaktusu nereden bulabilecegin konusuna gelince dogrusu bilmiyorum cunku ben yurt disinda yasiyorum. Belki cicekcilerde bu veya benzerleri satiliyordur.

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

derya merhaba,
kaktüsleri aslında önceden bende sevmiyordum ama geçen sene kışın ortasında evdeki kaktüs birden beyaz çiçek açınca o kadar sevindikki çünkü 10 senedir evde ve tek 1 çiçek bile açmadı hatda espri olmuştu bizim aramızda açmıyor acaba ne yapsak seni diye...:)ve şimdi kaktüsleri daha da çok seviyorum umarım tr'de bulurum...
:)))
tşkler..

Derya dedi ki...

Zeynep, eger kaktusun yerini degistirdiysen cicek acmasinin sebebi bu olabilir. Cunku kaktusler ilkbahar ayindan kisa kadar sicak ortamlari, kisin ise soguk (6-12 derece arasinda) ve aydinlik ortamlari severler.

Adsız dedi ki...

merhaba Derya,

oncelikle cok tesekkur ediyorum, sardunyanin ingilizce adini yazmissin. sardinia diye arayip da bi turlu cikaramamistim internette, sonra senin sayfana denk geldim. geranium da deniyomus sardunyaya. bircoklari bilir gerci fakat benim ilgim yeni oldugu icin bu konularda da daha yeni yeni bilgileniyorum. simdi haril haril geranium ariyorum, sakiz sardunyasi super. bi de alman sardunyasinin adini duydum. bu tur uzamazmis, ev bitkisi olarak da kullanilirmis!! bi fikrin var mi? (bu arada ben de belcikadayim)
sevgiler, nesli
neslihanel@yahoo.com

Derya dedi ki...

Merhaba Nesli,
Umarım mesajı gönderdiğin tarih doğru değildir:))Alman sardunyasını hiç duymadım. Benim bildiğim iki çeşidi var. Birisi her yerde gördüğümüz ve boyuna büyüyüp gelişen türü birde sakız sardunyası dediğimiz sarkan türü. Şu an heryerde satılıyor. Geçen seneki sardunyalarımı attım. Kuraklıktan dolayı ölmüşlerdi. Sadece birkaçtanesini kurtarabildim. Kışın arasıra su verdim ve soğuk bir odada tuttum. Besin vermediğimden ve yeterince ışık almadıklarından dolayı olsa gerek kış boyunca hiç çiçek açmadılar.Şu an balkondalar ve havaya adapte olmuş durumdalar. Bol bol yaprak açıyorlar ve yakında çiçek de açacaklar. Bende bulunan türü yukarı doğru uzayan türü. Sarkan türleri içinde anlattıklarım söz konusumu bilemiyorum. Onuda bu kış göreceğim.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Thank you for the work you have put into this post, this helps clear up some questions I had.