Şubat 24, 2005

Araucaria (Norfolk Island Pine) Cam Agaci



Cam agaci yetistirilmesi kolay ve zarif gorunen bir cicek. Diger ciceklere gore baya yavas buyuyor. Dallarinin ucundaki yapraklar igne gibi sivri. Yeni yapraklarin ciktigini dallarinin ucuna bakarak anlayabilirsiniz. Yapraklarin rengi diger yapraklara gore daha acik yesil oluyor.

Bu cicegi kucuk ciceklerin yanina koyabileceginiz gibi uzadigi zaman koridor veya buyuk olan bir odanizin kosesine koyabilirsiniz. Saglikli gelisebilmesi icin gerekli kosullar saglandiginda boyu 1-1.5 metreye kadar uzayabiliyor.

Isi:Cam agaci serin ve aydinlik ortamlardan hoslanir. Ozellikle kis ayinda serin yerde tutulmalidir. Benim cam agacim su an camin onunde duruyor. Boyuda henuz asagi yukari yarim metre.
Saksi Degistirme Zamani::Eger cicegin boyunun uzamasini istemiyorsaniz saksisini 3-4 senede bir degistirin. Eger buyumesini istiyorsaniz bahar ayinda saksisini ve topragini degistirebilirsiniz.
Su Miktari:Ilkbahardan kisa kadar duzenli olarak sulayin. Kis ayinda su miktarini azaltin.
Nem:Eger cicek sicak bir odada bulunuyorsa arasira yapraklarina su puskurtun.
Cogaltilmasi:Bu cicegin cogaltilmasi cok zor oldugu icin yenisini almaniz tavsiye ediliyor.

Gorulebilecek Problemler:Bazen saglam yapraklarin dustugu veya dallarinin kahverengiye donusup kurudugu gorulebilir. Bunun sebebi de odanin sicak olmasi, havanin kuru olmasi, veya cicegin uzun sure sulanmayip topraginin kuru birakilmasidir.

Hiç yorum yok: