Şubat 22, 2005

Ciceklere Olan Sevgim!

Ciceklere karsi olan sevgim sanirim lisedeyken basladi. Hatirladigim kadariyla annemin birkac tane cicegi vardi. Odamiz cok kucuk ve soba ile isitildigi icin gariban cicekler ancak camin onunde kendilerine yer edinebilmislerdi. Kisin sogugundan etkilenmeyip yaza kadar nasil sag salim kaldiklari konusunda ise hicbir fikrim yok.

Evmiz musait olmadigi icin bende cicek yetistirme hevesimi baska bir eve ve zamana birakmistim. Iste o zaman geldi. Su ana kadar yasadigim evler guzel ve saglikli cicekler yetirtirmek icin uygun degildi. Ya kaloriferden dolayi cok kuru (malum bazi cicekler nemli ortamlarda yasamayi seviyor) yada yeterince gunes isigi almiyordu. Su anki evim ise cicek yetistirmek icin cok ideal. Bir odasi tamamem boydan boya ve tavandan tavana cam ile dolu. Zaten bu eve bakarken gozume hemen bu oda ilisti ve icimden cicek yetistirmek icin cok guzel bir oda dedim.

Malum bu oda simdi ciceklerimle dolu. 2 tane arap saci, 1 tane dieffenbachia, 1 tane cam agaci (simdilik baya kucuk), 2 tane peygamber kilici, 1 tane begonya, 1 tane sarmasik, 1 tane kaktus, 5 tane halk arasinda parlak mustafa dedikleri bir cicek, 7 tane menekse, 1 tane Ataturk cicegi, ve 1 tane de dua cicegim var. Amacim zamanla bu odayi tamamen cicekle doldurmak. Oda bir orman haline donusse bile...

1 yorum:

feneradasi dedi ki...

elinize sağlık çiçekleriniz çok güzel.
anladığım kadarıyla tamamı çiçekli ve çiçeksiz salon bitkileri, oysa bir seraya sahipsiniz aslında iyi bir havalandırma ile herşeyi yetiştirebilirsiniz, sebze meyve ve hatta bazı meyve ağaçları da dahil.

çok kıskandım seranızı.