Mayıs 09, 2010

Hoşgeldin Balkon 2010!

Sonunda Mayıs ayı geldi, balkonlar da şenlenmeye başladı. Bu sene balkondaki çiçek sayısını abarttım sanırım. Umarım balkon çökmez:))) Bugün 6 saksı petunya diktim. 2 saksı daha var dikilecek. Onlarıda dikerdim de toprak kalmadı. 2 çiçek daha var almak istediğim. Onları da alınca son olacak bu çiçek alışverişi. Birisi gazanya diğeri de kedi tırnağı. Özellikle bu ikisi petunyalar öldükten sonra en az 1-2 ay daha balkonu şenlendirmeye devam ediyor.

Bu yaz son 10 yılın en sıcak yazı olacakmış. Çiçekleri Ankara'nın kavurucu sıcaklarından nasıl koruyacağız bakalım.

İşte size balkonumdan Mayıs kareleri...

Geçen seneden kalma acem halısı. Geçen yaz doğru dürüst çiçek açmamıştı. Daha fide olduğu içindi sanırım. Bu kış balkonda bıraktım. Birşeyle üzerini sarmadım da. Şimdi çiçeklerine bakmaya kıyamıyorum. Acaba ne kadar böyle çiçekli kalacak? Çoğaltmak lazım. Bir dalını kırıp çiçeklerden bir tanesinin dibine soktum. Bakalım böyle mi çoğaltılıyormuş. İşin aslını bir bilene sormak varken deneme yanılma yoluyla öğrenmek bazen kulağını tersten göstermek gibi oluyor ama olsun. Kırmızısını da bulsam alacaktım ama bulamadım.


Bakalım bu yaz kasımpatıları nerede serinleteceğiz. Sıcaklık 20 dereceyi geçince solmaya başlıyor yaprakları hemen. Balkonun güneş almayan bir yerinde duruyor ama nafile.

Yine geçen seneden sardunyalar.

Aslanağzı ve sarkan mine.

Geçen sene ne renk olduğunu göremediğim ceylan sardunyam. Bundan da çoğaltmak lazım. Her kış bir iki sardunya kaybediyorum. Çok suluyorum sanırım.

Yeni bir saksı isteyen sakızım.


Sarkan mineler.



Katmerli petunyalar. Bir tanesi şaşırmış:) Ben onu beyaz diye dikmiştim.

Bu da yeni sakızım.

Geçen sene sarı yediveren gülü almıştım ama kışın öldü. Bu sene minyatür olanını aldım. İnanılmaz güzel bir renk bana göre.

Beyazın yeri ayrı. Bu beyaz yediveren gülüymüş. Bol bol açarmış. Geçen sene aldıklarım da yedi veren gülleriydi. Bir kere açtılar o kadar. İkincisini göremedik.


Bu gül de geçen seneden. Çok güzel bir kokusu var.

Bu iki sardunyayı yeni aldım. Sardunyaların yeri bir başka balkonumda.

Karışık saskı denemesi...

Petunya: beyaz ve koyu pembe.


Vazgeçemediğim Alissumlar. Bu çiçek de sonbaharda dayanıklı kalanlardan.

3 yorum:

handan dedi ki...

bir de genel görünüm alsaydık, çöker mi çökmez mi fikir beyan etmek için :))

bu arada benim petunyalar da çıldırdı (maşallah)... ilk defa bu kadar çiçek açan bir çiçeğim oluyor.. bakalım ne kadar sürecek bu mutluluk :)

selamlar...

Derya dedi ki...

Mutluluğun daim olsun Handan'cım.

çiçek dedi ki...

hepsi birbirinden güzel. Çiçeklerin resmi bile insana huzur veriyor teşekkürler.