Temmuz 23, 2009

Balkonumun Son Hali





Bu sene havaların yağışlı gitmesindenmidir nedir, petunyalarımı ve küpe çiçeğimi beyaz sinekler ve adını bilmediğim, görmediğim her türlü böcek türü bastı. Seracının birinden aldığım ve yaprak biti için olan ilacı kullanıyorum. Gerçi seracı bu ilacın beyaz sineklere etki etmeyeceğini söylemişti. Ama bem yinede sıktım. Tabi beyaz sinekler ölmedi, bitkiler de. Henüz...

Balkonumun bugün resmini çektim. Birkaç hafta burada olmayacağım. İnşallah komşular iyi bakar çiçeklerime :)
........

Evet yukardaki mesajı yazalı 3 haftadan fazla oldu. Dün eve döndüm ve tahmin edeceğiniz gibi petunyaların hepsi, küpe çiçeğim ve karanfillerin hepsi kurumuştu. Seralara doğru bir uzanayım. Bakalım boşalan saksılara dikmek için çiçek kalmışmı.

4 yorum:

saziye dedi ki...

Deryacım, yakında sümbül soğanları satışa çıkacak, boşalan saksıları onlarla dolduralım:) Baharı mis gibi sümbül kokularıyla karşılarız.

Derya dedi ki...

Merhaba Şaziye,
Şimdilik seralarda pek birşey kalmamış. Bol miktarda kasımpatı fideleri vardı ve hercai menekşe fideleri. Ben yine dayanamadım ve 2 tane begonya ile kadife çiçeği aldım. Sümbülde iyi fikir:)
Sevgiler...

cimcime dedi ki...

Sizi tebrik ediyorum. Meraklısı olduğum bir konunun hayalimdeki olanlarının görüntüsünü blogunuzda seyrettim.

Allahım bu ne güzellik ve ayrıca resimlemenizdeki kalite muhteşem, ne diyeyim.

Bazen resimlere ihtiyaç duyduğum oluyor, 330x220 boyutunda eğer izniniz olursa kullanmak isterim.

Hayır deseniz dahi, bu güzel blogunuzun tanıtımı maydanoz blog için bir şereftir, kutlarım.

Derya dedi ki...

Merhaba Maydanoz,
Öncelikle teşekkür ederim. Böyle bir site kurmamın sebebi beni mutlu eden bu güzellikleri diğer insanlarla da paylaşmak ve onların yüzünde tebessüm oluşturmak. O yüzden resimleri kullanmanızda bir sakınca görmüyorum.
Sevgiler